Slachtofferschap Mensenhandel:

SKJ accrpng

 

SKJ accreditatiepunten

Voor de klassikale en webinar training gelden 24 accreditatiepunten.
Voor de online training is de accreditatie in aanvraag.  

Intro

Uit onderzoek blijkt dat een groot percentage van de (vermoedelijke) slachtoffers mensenhandel een (vorm van een) licht verstandelijke beperking (LVB) heeft.
Jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB) lopen een grote kans om slachtoffer te worden van mensenhandel. Het is zeer aannemelijk dat deze groep jongeren kwetsbaar is. Het gaat immers om jongeren met een sociaal, maatschappelijke en emotionele achterstaand. Signaleren en vroegtijdige preventie is noodzakelijk om noodzakelijke zorg/hulpverlening te bieden en verdere traumatisering te voorkomen.

iom app mockup koraalVoor wie is deze training?

De training is bestemd voor zorgprofessionals, onderwijzers in het (speciaal) voortgezet onderwijs en daarnaast iedereen die in zijn/haar werk (potentiele) slachtoffers mensenhandel ontmoet.

Wat ga je leren in deze training?

Door de training “Slachtoffers mensenhandel LVB/GGZ” leer je meer over mensenhandel (definities), signalen en verschillende vormen van hulpverlening.

  1. Je leert wat mensenhandel is
  2. Je leert wat (mogelijke) signalen zijn
  3. Je leert deze signalen te kwalificeren en passende hulp in te zetten

Wat weet en kan je nadat deze training is afgerond?

Na afloop van de training “Slachtoffers mensenhandel LVB/GGZ” ben je in staat om:
Potentiële slachtoffers van mensenhandel te signaleren, vroegtijdige preventie te organiseren en noodzakelijke zorg/hulpverlening te bieden om verdere traumatisering te voorkomen.

Wat ga je doen tijdens deze training?

Je krijgt les van ervaren trainers in dit vakgebied. Tijdens het klassikale gedeelte zullen zij  samen met jouw de bovenstaande onderwerpen doornemen en bespreken.
Daarna gaat je zelfstandig, online m.b.v. de leerapp de leerstof tot je nemen en de leerkaarten oefenen en beantwoorden. Voor het verkrijgen van de accreditatie punten is het noodzakelijk dat de training volledig wordt afgerond inclusief het juist beantwoorden van alle leerkaarten.

Uitleg hoe te leren (methodiek en didactiek)  t.b.v. de training Slachtofferschap Mensenhandel

Om de accreditatie punten te verkrijgen dien je  altijd een training te volgen met een live- of een online klassikale sessie van 3,5 uur. Vervolgens dien je de leerkaarten met vragen, die je in de leerapp worden aangeboden, succesvol te beantwoorden.
De training die je gaat volgen is gemaakt volgens een bewezen didactische methodiek gebaseerd op het gegeven dat men kennis het beste verwerft in kleine maar regelmatige stapjes. Deze methodiek noemt men Micro-Learning.

Een microtraining is een combinatie van een 3,5 uur durende klassikale (live of online) training aangevuld met een periode van 3-4 weken online leren en bevragen. De klassikale training behandelt de te leren lesstof en geeft verdieping op de diverse onderwerpen die behandelt worden.

De training bestaat uit drie hoofdthema’s

  1. Ik weet wat mensenhandel is
  2. Ik weet wat de signalen zijn en weet hier naar te handelen
  3. Ik kan mensenhandel kwalificeren en de juiste hulp in schakelen

Na afloop van het klassikale gedeelte ga je zelfstandig online verder. Dit doe je met behulp van de leerapp. Hoe je die kunt downloaden op je smartphone, tablet of pc wordt aan het einde van de training uitgelegd.

Daarna begin je met het echte leren. Dit doe je door de leerkaarten te beantwoorden. Het betreft een 30-tal multiple-choice vragen die gaan over de leerstof. Kom je er niet uit dan kun je het weer opzoeken in de MicroPaper of bij de uitleg die na de beantwoording van de vraag verschijnt (let op: er zijn meerdere goede antwoorden mogelijk per vraag). De vragen worden in willekeurige volgorde aangeboden, elke keer is de volgorde van de antwoord(-mogelijkheden) veranderd. Je moet een vraag vaker dan 1 keer goed beantwoorden. Heb je dit gedaan dan verdwijnt deze vraag. Zo heb je steeds minder vragen over net zo lang totdat je klaar bent. Zijn alle vragen verdwenen dan heb je de training succesvol doorlopen en krijg jij je certificaat waarmee je de accreditatie punten kunt verwerven.

De meest optimale wijze (minimale inspanning met maximaal resultaat) van leren wordt bereikt door in kleine stappen te trainen: in tijdseenheden van max. 20 min, gelijkelijk verdeeld over 30 dagen. Het systeem houdt bij waar je gebleven bent.

Vanzelfsprekend is een “goede leeromgeving” waar men geconcentreerd kan trainen belangrijk!

Kijk verder naar de mogelijkheden en kosten...


 

Waar deze film eindigd, begint jouw training...

Neem even de tijd en bekijk deze korte film (6.35min). Het soms onherkendbare probleem wordt hierin duidelijk blootgelegd.